Bluffa i poker

När man spelar poker kan det självklart vara bra att kunna bluffa vid rätt tillfälle. Och vill man verkligen bli en riktigt framgångsrik pokerspelare så måste man faktiskt kunna bluffa ibland. Det finns ett par olika sätt att bluffa på och alla sätt är väl bra utom de dåliga som man brukar säga. Det gäller naturligtvis här att inte bli påkommen av sina motståndare. Om du vill vara en riktigt svårläst pokerspelare, vilket de flesta vill, så är det bra att hela tiden hålla sig aktiv i spelet.

Om du lär dig att bli en riktigt skicklig bluffare så kommer dina motståndare att se dig som väldigt svårläst och jobbig att spela mot, vilket nästan bara är till din fördel. De flesta bluffar går i princip ut på att det ska se ut som att du har sjukt bra kort på hand. Så när du bluffar bör du satsa som om att du har en riktigt bra hand även om du inte har det.

Att bluffa på floppen

Ett tillfälle som det verkligen kan löna sig att bluffa på floppen är om du höjde din satsning på före floppen. Säg att du höjde på förfloppen med en dam och en knekt på hand. Nu är det heads-up och floppen visar Kung, 6 och 7. Motspelaren checkar till dig. Nu ska du satsa! Även fast du nu inte har ”något” så har antagligen inte din motspelare det heller. Så det är nu bara att fortsätta försöka bluffa dig till potten.

Att semibluffa

När man semibluffar så betyder det att man satsar fast man inte fått någon bra hand ännu, men man har ett starkt drag. För att förtydliga, om du tillexempel satsar på ett färgdrag så anses det vara en semibluff. Det vill säga att du har en bra chans att träffa färgen plus att du har en bra chans att stjäla hela potten. Semibluffar är inte bara bra att använda när man spelar på de höga nivåerna, detta på grund av att de som spelar på lägre nivåer ofta callar din satsning med vad som helst.

Andra bluffar

Om du spelar limit så fungerar inte andra bluffar eller övriga bluffar särskilt bra, även om det kan fungera ibland. Ett exempel på det är när floppen checkas och det kommer upp ett högt kort som tillexempel Kung så kan du prova att bluffa genom att satsa. Om dina motspelare inte har träffat ett drag eller har en Kung själv nu så kommer de garanterat att lägga sig.