Enkla pokervinster

Finns det några enkla sätt att vinna på när man spelar pokerspel som Texas Hold’em? Om du är grön på banan så är svaret tyvärr nej. Det finns folk som har fått för sig att man bara kan sätta sig vid ett pokerbord och spela bort sina motståndare hur lätt som helst om man är tillräckligt bra. Men så är det alltså inte i verkligheten.

Om man inte har spelat särskilt mycket poker förut så måste man förstå hur det egentligen ser ut när man vinner långsiktigt och hur det fungerar. Samt att man alltid ska vara medveten om att det kommer att komma perioder när man förlorar konstant, hur bra man än är. För att vara en vinnare i poker måste man kunna vara en god förlorare, ha god självdisciplin och inte flippa ur för att det går dåligt.

För att bli en riktig vinnare i poker så måste man följa en del enklare riktlinjer; om ett bord är fullsatt, spela alltid på en låg insatsnivå, spela vid bord som har en hög flopp procent eftersom det då är många spelare i potten. När ett bord har många spelare så kommer man inte att behöva vara den som lägger mörkarna så ofta. Då kan du invänta de starthänder som är bra och behöver inte lägga så mycket pengar på mörkarna i onödan.

Men det finns egentligen inga ”enkla vinster” i poker, det tar tid att bli duktig och det som gäller är att öva och öva och åter öva. Det är viktigt att komma ihåg varför det bara är 10 % av alla pokerspelare i världen som vinner regelbundet i sitt spelande.