Strategier

För att lära sig att bli en vinnande spelare i kortspelet poker, och som i det här fallet, Texas Hold’em så finns det egentligen inget bättre sätt än att öva. Alltså att spela och spela och åter spela, så mycket det bara går. Ju mer du har spelat ju bättre kommer du att bli och desto lättare kommer det att bli för dig att läsa dina motståndare rätt. Men det finns några olika spelstilar eller pokerstrategier som kan vara bra att känna till och som man med fördel kan använda sig av.

De går även att kombinera med varandra för bästa möjliga resultat. Det man ska tänka på är att det inte finns en strategi som är given, alla spelare är olika och således blir alla spel olika. Därmed kommer också de olika spelstilarna att fungera olika bra, nu kommer vi tillbaka till det jag tidigare sagt – öva – övning ger färdighet.

Tajt – Aggressiv

När en spelare spelar så här så vet han eller hon precis när dem ska handla och vilka pokerhänder som kan passa den givna situationen. Spelaren har god förståelse för att det kan vara ett smart alternativ att välja check-raise efter floppen, då får spelaren se det så kallade Riverkortet för ”halva priset”. Den här typen av spelare som kör på denna stil är den typ av spelare som de flesta pokerspelare strävar efter att bli om de inte redan är det. Det är en spelstil och strategi som kräver de allra bästa färdigheterna i poker. Man kan spela den nästan överallt, dock fungerar den som allra bäst vid ett så kallat shorthand bord.

Tajt – Passiv

Att spela med denna stil och strategi innebär att man bara spelar väldigt starka händer, oftast har man heller inte färdigheter nog att bli någon farlig motståndare. Denna stil är extremt lättläst för motspelarna.

Lös – Aggressiv

Spelar man med denna stil som taktik så innebär det att man spelar i princip vilken starthand som helst. Problemet är att en sådan här spelare ofta fortsätter att höja ända tills Riverkortet kommer ut på bordet. För motståndare är det väldigt svårt att läsa vad spelaren gör men den är inte gångbar i alla lägen. Man behöver tur med korten och om någon skulle syna ”för tidigt” så förlorar man snabbt. Spelar man en mot en alltså ”heads-up” så kan denna stil fungera som strategi eftersom den förvirrar motståndaren ordentligt.

Lös – Passiv

Med denna stil så spelar man nästan varenda starthand och ofta efter floppen, även om man normalt sett inte skulle tycka att korten var bra nog. Detta är den absolut svagaste stilen att spela med, man ger bort sina pengar i förlängning och är helt förutsägbar för de andra spelarna. För de andra spelarna är det inte värt att bluffa direkt eftersom att om man spelar med denna stil så vill man syna ofta.